Παρασκευή 8 Ιουνίου 2007

Ένταση για το μετρό

Μακεδονία, 08.06.2007

Ένταση επικράτησε χθες το πρωί στο Βαρδάρι, όταν δικαστικός επιμελητής προσπάθησε να εκτελέσει απόφαση διοικητικής αποβολής του δήμου Θεσσαλονίκης για δύο εναπομείναντες καταστηματάρχες στη συμβολή των οδών Μοναστηρίου και 26ης Οκτωβρίου. Οι καταστηματάρχες αντέδρασαν και αρνούνταν να απομακρυνθούν, καθώς εκκρεμεί στα δικαστήρια προσφυγή τους κατά της έξωσης από το δήμο. Έπειτα από λεκτική αντιπαράθεση με το δικαστικό λειτουργό, οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στο διοικητικό δικαστήριο, όπου δόθηκε αναβολή εκτέλεσης της απόφασης για δέκα ημέρες.

Η διαδικασία διοικητικής αποβολής για τους ενοικιαστές έξι καταστημάτων στη συμβολή Μοναστηρίου και 26ης Οκτωβρίου είχε αποφασιστεί το Σεπτέμβριο του 2006 από το δημοτικό συμβούλιο καθώς στο σημείο θα γίνουν εργασίες για το μετρό Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, εκεί θα βγαίνουν οι σκάλες του μετρό.

Στα καταστήματά τους όμως παρέμεναν οι ιδιοκτήτες του φωτογραφείου Στράτος Βαβούρας και Σάββας Μαλτέζος και ο έμπορος ρούχων Γιάννης Διαβάτης, οι οποίοι προσέφυγαν στα δικαστήρια κατά της έξωσης. Η υπόθεσή τους θα εκδικαστεί τον ερχόμενο Ιούλιο. Ωστόσο, δεν υπάρχει απόφαση προσωρινής αναστολής της διοικητικής αποβολής και έτσι ο δήμος προχώρησε τις διαδικασίες.

Το ακίνητο στην πλατεία Βαρδαρίου, σύμφωνα με τον δήμο, είχε απαλλοτριωθεί από το 1974 για την διαπλάτυνση της πλατείας και περιήλθε στην κυριότητά του, ενώ ως αντάλλαγμα στους ιδιοκτήτες παραχωρήθηκε αντίστοιχης έκτασης χώρος στο πίσω μέρος του οικοπέδου. Ωστόσο, οι καταστηματάρχες αναφέρουν ότι πλήρωναν ενοίκια στους παλιούς ιδιοκτήτες, αν και στην ουσία η έκταση ήταν δημόσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.