Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Αυτός είναι ο πρώτος σταθμός του Μετρό Θεσσαλονίκης! (ΦΩΤΟ)

typosthes.gr, 19/11/2016
Ξενάγηση στον πρώτο σταθμό του Μετρό στο πλαίσιο του Open House 2016
Τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στο εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης, στην υπό κατασκευή στάση στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό είχαν σήμερα οι Θεσσαλονικείς στο πλαίσιο των δωρεάν ξεναγήσεων που διοργανώνει στην πόλη για αυτό το Σαββατοκύριακο το Open House 2016...

Εκεί θα είναι ο πρώτος σταθμός, η αρχή του Μετρό Θεσσαλονίκης, η πρώτη από τις 13 συνολικά στάσεις της βασικής γραμμής. Με δύο εισόδους, όπως όλες οι στάσεις, μία από την οδό Γιαννιτσών και μία από το Σιδηροδρομικό Σταθμό, στην συγκεκριμένη στάση έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι εργασίες του πολιτικού μηχανικού. Συνολικά, στη Θεσσαλονίκη το Μετρό θα λειτουργεί χωρίς οδηγό, μόνο με επόπτη, ενώ θα υπάρχουν ηλεκτρικές γυάλινες πόρτες για την επιβίβαση των επιβατών στους συρμούς του Μετρό.
Στις ώρες αιχμές οι συρμοί υπολογίζεται πως θα περνούν κάθε τρία λεπτά και συνολικά η βασική γραμμή θα «διασχίζει» τη Θεσσαλονίκη μέσα σε 18 λεπτά. Όπως έχει δηλώσει και ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, κ. Μυλόπουλος το Μετρό θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020, ενώ αναμένεται πως η επέκταση της Καλαμαριάς θα χρειαστεί περίπου 1,5 χρόνο για να ολοκληρωθεί, λόγω του γεγονότος πως στην περιοχή δεν υπάρχουν αρχαία ευρήματα.
Η στάση του Πανεπιστημίου υπολογίζεται πως είναι η βαθύτερη του Μετρό, με 45 μέτρα βάθος και συνολικά τέσσερα επίπεδα, όπου η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με κυλιόμενες σκάλες. Στους σταθμούς της Αγίας Σοφίας και της Βενιζέλου θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη ώστε ο επισκέπτης / επιβάτης να μπορεί να δει τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που αποκάλυψε η ανασκαφή.
Δείτε τις φωτογραφίες του typosthes.gr 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.