Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

13 ηθοποιοί ξορκίζουν το κακό Τρίτη και 13 στο μετρό Θεσσαλονίκης -vid

voria.gr,13/12/2016



Πάνω από 100 άτομα κατέβηκαν οκτώ μέτρα κάτω από τη γη για να παρακολουθήσουν την performance στη στάση του μετρό «Πανεπιστήμιο»


Πάνω απο 100 άτομα κατέβηκαν οκτώ μέτρα κάτω από τη γη για να παρακολουθήσουν την εξαιρετική μουσικοθεατρική παράσταση που πραγματοποιήσε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Αττικό Μετρό στη στάση του μετρό «Πανεπιστήμιο».

Καλοντυμένες γυναίκες, φοιτητές, μετανάστες, ερωτευμένοι, μουσικοί, μέχρι και οπαδοί του ΠΑΟΚ και του Άρη, συνολικά 13 ηθοποιοί, πέρασαν, απόψε, Τρίτη και 13, μπροστά από τα μάτια των θεατών σε μια παράσταση η οποία λειτούργησε ως ένα παράθυρο στο μέλλον, όταν δηλαδή στη ζωή της Θεσσαλονίκης θα υπάρχει το μετρό.

«Συν Αθηνά και χείρα κίνει, λένε. Εμείς πρώτα κινήσαμε την χείρα, προχωρήσαμε δηλαδή το έργο, και μετά φωνάξαμε την Αθηνά, το ΚΘΒΕ, να ξορκίσει το κακό, Τρίτη και 13 σήμερα. Έγινε μια εξαιρετική παράσταση για να ξορκίσουμε το κακά πνεύματα που θέλουν το μετρό σταματημένο, καθηλωμένο, παγωμένο. Μετά από αυτό είμαστε όλοι πιο αισιόδοξοι» δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος.

                                     

Η παράσταση τελείωσε με όλους τους ηθοποιούς στην ιδότυπη αυτή σκηνή να γιορτάζουν ξέφρενα την αλλαγή του χρόνου.

«Προσδοκώ το 2020, μόλις ολοκληρωθεί το μετρό, να κάνουμε ένα πάρτι όπως αυτό που έκαναν οι ηθοποιοί» πρόσθεσε ο κ. Μυλόπουλος.

Μέσω του φωτισμού, του παιχνιδιού με τις σκιές αλλά και με όχημα τους ήχους, όπως η αναγγελία της στάσης του μετρό «Πανεπιστήμιο», οι θεατές μεταφέρθηκαν στην ατμόσφαιρα μιας κανονικής στάσης μετρό και βίωσαν για λίγο τη μικροκοινωνία που δημιουργείται σε έναν υπόγειο σιδηρόδρομο.

«Η παράσταση αποτυπώνει το εφήμερο της καθημερινότητας αλλά και της ανθρώπινης ζωής. Δημιουργήσαμε μια μίνι παρτιτούρα δοσμένη από στιγμές και οικίες και παράλληλα μακρινές. Κάναμε μια διαδρομή μέσα στο μετρό με εναν περίεργο ανατρεπτικό τρόπο» δήλωσε στη Voria.gr ο σκηνοθέτης, Νίκος Καπέλιος.

Αναφορικά με την ιδιαιτερότητα του χώρου που πραγματοποιήθηκε η παράσταση, ο κ. Καπέλιος ανάφερε ότι «ο χώρος είναι μαγικός, πολύ δημιουργικός. Κάθετι που είναι υπόγειο, είναι και μια πρόκληση. Η πρόκληση ήταν για μένα να βρισκόμαστε κάτω από τη γη».

Στην παράσταση συμμετείχαν 13 ηθοποιοί ενώ ακούγονται αποσπάσματα του κομματιού «Η αλχημεία του λόγου» από το δίσκο «Μια εποχή στην κόλαση» του Γιώργου Χριστιανάκη με τη φωνή της Λυδίας Φωτοπούλου.

                                      \

                                      

                                      


Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Καπέλιος, Νίκος

Χορογραφία: Καπέλιος, Νίκος

Μουσική: Ντάρας, Στέλιος

Ηχητικό περιβάλλον: Ντάρας, Στέλιος

Κοστούμια: Τσουβαλά, Χαρά

Φωτισμοί: Ζίφτης, Μιχάλης

Οργάνωση παραγωγής: Verschuuren, Marleen

Ηθοποιοί:

Αποστολίδου, Μελίνα

Αποστολίδου, Φανή

Δαλιάκα, Αναστασία

Ζαφειριάδου, Χρύσα

Ζαχαράκης, Αριστοτέλης

Κιουρκτσόγλου, Δάφνη

Κυριακίδου, Άννα Π.

Μιχαλόπουλος, Αντώνης

Μίχου, Αρετή

Ορτετζάτος, Νίκος

Παπανικάνδρου, Σοφία

Ράμμος, Νίκος

Τζαφέρης, Στέργιος











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.