Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Το Μετρό... πάει Καλαμαριά την άνοιξη του 2017

newsfish.gr, 19/12/2016
Στο σταθμό "Αρετσού" βρέθηκε ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ Μετρό Γ. Μυλόπουλος - Προηγήθηκε συνάντηση με τον δήμαρχο Καλαμαριάς...

Την άνοιξη του 2017 αναμένεται να μπουν οι μετροπόντικες στο σταθμό της "Αρετσού" στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης με στόχο να προχωρήσει η διάνοιξη των συράγγων, ώστε το μετρό να ξεκινήσει την λειτουργία του το 2020.

Ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ Μετρό Γ. Μυλόπουλος δήλωσε σχετικά: "Το Μετρό είναι το μεγαλύτερο έργο υποδομής που έχει γίνει στη Θεσσαλονίκη. Η δαπάνη αγγίζει το 1,5 δις ευρώ, άρα είναι η μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στη Θεσσαλονίκη. Είναι το έργο που θα αλλάξει τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο το δήμο Θεσσαλονίκης, αφού υπάρχει και η συμπληρωματική επέκταση προς Καλαμαριά. Είναι μια νευραλγική γραμμή η οποία θα συνδέει τη Μίκρα με τη βασική γραμμή της Θεσσαλονίκης και η οποία στη συνέχεια θα είναι η αρχή της επέκτασης από τη Μίκρα προς το αεροδρόμιο".

Ο σταθμός της Αρετσούς είναι ο τρίτος κατά σειρά στην επέκταση του έργου στην Καλαμαριά. Με την ολοκλήρωση του έργου της επέκτασης θα εξυπηρετούνται περίπου 65.000 επιβάτες.

Επίσης, στο δημαρχιακό μέγαρο της Καλμαριάς το πρωί της Δευτέρας υπήρξε συνάντηση στην οποία μετείχαν ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Γιάννης Μυλόπουλος, ο διευθυντής του Μετρό Θεσσαλονίκης Γιώργος Κωνσταντινίδης ο Δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης, και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου, Παναγιώτης Θεοδοσιάδης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.