Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Θεσσαλονίκη: Κομμένο στα δύο το Μετρό το 2020; – Φόβος ασφάλειας

typosthes.gr, 28/03/2017
Τι ισχύει με το Μετρό και τον Σταθμό Βενιζέλου
Η διαφορετική ημερομηνία παράδοσης της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης και του κομβικού σταθμού στην Βενιζέλου προκαλεί προβληματισμό στην Αττικό Μετρό, καθώς σύμφωνα με τις εξαγγελίες η βασική γραμμή θα είναι έτοιμη το 2020, ενώ για τον σταθμό Βενιζέλου ο προγραμματισμός αναφέρει πως θα είναι έτοιμος το 2021. Τι θα γίνει όμως κατά αυτόν τον χρόνο όπου θεωρητικά θα έχουμε ένα Μετρό σε λειτουργία, με το Σταθμό Βενιζέλου υπό καθεστώς εργασιών...

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, κ. Γιάννης Μυλόπουλος «Το 2020 το Μετρό θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι τη Νέα Ελβετία», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα χρειαστεί να γίνουν δοκιμές ασφαλείας. Προς το τέλος του καλοκαιριού, σημείωσε, θα έχουν στα χέρια τους οι υπεύθυνοι τις σχετικές μελέτες, οι οποίες θα υποδεικνύουν αν θα είναι ασφαλές να περνά ο συρμός και παράλληλα να εκτελούνται οι εργασίες στον σταθμό της Βενιζέλου.
"Μας ενδιαφέρει το θέμα της ασφάλειας. Αν δηλαδή το να περνάει το τρένο θα είναι ασφαλές γι’ αυτούς που δίπλα θα κατασκευάζουν τον σταθμό. Όπως ξέρετε θα προκαλέσει κάποιες μετακινήσεις, κάποιους τριγμούς, κάποια προβλήματα. Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα. Για να μπορέσουμε να απαντήσουμε πρέπει να ολοκληρωθούν οι οριστικές μελέτες της κατασκευής του σταθμού της Βενιζέλου" είπε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. και διευκρίνισε: "Να ξεκινήσει δηλαδή (το Μετρό) την πρώτη του λειτουργία από τη Νέα Ελβετία και να φτάσει μέχρι το Σιντριβάνι και αυτό για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να ολοκληρωθεί ο Σταθμός Βενιζέλου. Μόλις ολοκληρωθεί ο Σταθμός Βενιζέλου ή τουλάχιστον ολοκληρωθούν αυτά τα οποία προκαλούν αβεβαιότητα στο να περνάει το τρένο, το τρένο θα περάσει και από τη Βενιζέλου και θα φτάσει μέχρι τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό".
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως οι φόβοι ασφαλείας μπορούν να οδηγήσουν σε ένα Μετρό κομμένο στα δύο – τουλάχιστον αρχικά το 2020 – με τη λειτουργία του να είναι από τη Νέα Ελβετία μέχρι το Σιντριβάνι και μετέπειτα – όταν λυθούν τα θέματα ασφαλείας – να συνεχίζει μέχρι το Σιδηροδρομικό Σταθμό. Τέλος, ο κ. Μυλόπουλος επισήμανε ότι η Θεσσαλονίκη πρέπει να προετοιμάσει και τη θεσμική της υποδομή, τον φορέα δηλαδή ο οποίος θα συντονίσει, θα επιβλέψει και θα λειτουργήσει τις δημόσιες συγκοινωνίες από το 2020 και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.