Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

«Συναγερμός» για τους εργαζόμενους και το… χρονοδιάγραμμα του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης

karfitsa.gr, 09/06/2017
Έντονη ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, μετά την εύρεση υδραργύρου στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας. Το τοξικό στοιχείο εντοπίστηκε από εργαζόμενους του αρχαιολογικού τμήματος, προκαλώντας την άμεση διακοπή των εργασιών.  Συγκεκριμένα, κηλίδες υδραργύρου εντοπίστηκαν στη βόρεια είσοδο του σταθμού...


Όπως λέει στο Karfitsa.gr ο Δημήτρης Παππάς, μέλος του Δ.Σ. ΤΟΥ Συλλόγου Έκτακτων Αρχαιολόγων ΣΕΚΑ «το ζήτημα είναι να δούμε τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν από εδώ και πέρα. Δε πρέπει να έχουμε μία επανάληψη της ιστορίας του σταθμού της Βενιζέλου – όπου κι εκεί είχαν εντοπιστεί ποσότητες υδραργύρου- όπου υπήρχαν τεράστιες καθυστερήσεις. Κάτι τέτοιο θα έχει σοβαρή επίπτωση στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος. Από εκεί και πέρα, ένα ακόμη ζήτημα είναι το κόστος της όλης διαδικασίας. Στο σταθμό της Βενιζέλου, η απορρύπανση στοίχισε περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ. Αν αυτό επιβαρύνει το λογαριασμό των αρχαιολογικών εργασιών, τότε το ζήτημα που θα προκύψει θα είναι μεγάλο. Ξέρουμε ότι η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ επιθυμεί να σταματήσει τα κονδύλια για τις αρχαιολογικές έρευνες στις 31/7».

Ο κ. Παππάς υπογραμμίζει ένα ακόμη ζήτημα που αφορά στη σχέση εργασίας των αρχαιολόγων που απασχολούνται στο σταθμό της Αγίας Σοφίας. «Βάση της σύμβασης που τους έχουν εξαναγκάσει να υπογράψουν,  σε κάθε διακοπή έχουμε αναστολή της σύμβασης, δε γίνεται απόλυση. Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε μία κατάσταση “ομηρίας” διότι δε μπορούν να παραιτηθούν και να βγουν στο ταμείο ανεργίας, αλλά δεν έχουν κι έσοδα». Ο ίδιος τονίζει παράλληλα πως υπάρχει ανησυχία και για την υγεία των εργαζομένων, «πιστεύουμε πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, χωρίς να υπάρχει προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων».

Της Έλενας Καραβασίλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.